Publiek ziet een attractieve strijd van VKW in en tegen Hoogezand

Westerbork - De wedstrijd Hoogezand tegen VKW was op voorhand interessant. Beide ploegen begonnen met 10 punten, waarbij Hoogezand een wedstrijd meer had gespeeld dan de Bos Incasso brigade. Hoogezand promoveerde en liet zien ook in de eerste klasse goed mee te kunnen voetballen. Beide ploegen speelden voor de winst en dat leverde voor de toeschouwers een attractieve partij voetbal op: 3-3.

Het initiatief was duidelijk voor VKW in de eerste tien minuten, met daarbij ook een aantal kleine kansen. Volledig onverwacht kwam Hoogezand in de 12e minuut op 1-0 door een goal van topscorer Uuldriks, die meteen na deze goal nog een grote kans kreeg. Na deze goal waren de betere kansen voor Hoogezand, totdat in de 21e minuut Jonas Nijland na een mooie solo evenzo fraai afrondde: 1-1.

Ook na deze mooie gelijkmaker waren de ploegen aan elkaar gewaagd, met de betere kansen voor Hoogezand. In de 37e minuut de tweede grote kans voor VKW, die ook gelijk weer raak was. Durk de Jong frommelde de bal in de goal na een prima vrije trap van Roy Hutter. Met twee doelpunten uit evenzo vele momenten, toonde de ploeg van trainer Karlo Meppelink wederom aan zeer effectief te zijn: 1-2.

Hetzelfde

Na de rust hetzelfde beeld, met de meeste en beste kansen voor Hoogezand. In de 61e minuut schoot Anakotta van Hoogezand van dichtbij raak: 2-2. Rond de 70e minuut trok VKW het initiatief verder naar zich toe. Een aantal corners achter elkaar leverde een aantal kleine kansen op, maar zonder resultaat. Daar waar de wedstrijd leek te kantelen ten gunste van VKW, scoorde in de 77e minuut spits Uuldriks zijn tweede van de middag en bracht daarmee Hoogezand weer op voorsprong. Ook na deze tegenvaller bleef VKW op zoek naar de goal. Uit een corner van Sybren Kool in de 87e minuut kopte Durk de Jong ook zijn tweede van de middag binnen: 3-3.

Na deze gelijkmaker bleven beide ploegen volop strijden voor de overwinning, met zowaar nog een paar kansen voor VKW. Uiteindelijk bleef het 3-3 en was het publiek de winnaar van deze spannende wedstrijd.

Komende zondag speelt VKW om 14.00 uur thuis tegen WVV uit Winschoten. Beide ploegen hebben momenteel 11 punten en moeten winnen om aansluiting met de koppositie te behouden.