HV Beilen speelt moeizame wedstrijd maar wint wel

Beilen - De Beiler handbalsters hadden het zondag onverwacht erg lastig met E en O uit Emmen. Uiteindelijk trok het team uit Midden-Drenthe aan het langste eind en won verdiend met 19-26.

Na een flitsende start (0-3) leek het een gemakkelijke wedstrijd te worden voor de Beilenaren. Niets was minder waar, opeens lukte het niet meer. Het spel werd slordig met veel balverlies tot gevolg. Door het missen van vrije kansen, maakte het Jumbo Mulder team het zichzelf in het eerste half uur erg moeilijk. Een magere 11-13 ruststand was het signaal dat de tweede helft uit een ander vaatje moest worden getapt.

In de beginfase van de tweede helft lukte het Beilen aanvankelijk nog niet in de wedstrijd te komen. Beilen bleef veel moeite houden het net te vinden. E en O kwam zelfs op gelijke hoogte 14-14.  De laatste 20 minuten waaide er plots een andre frisse wind. Met de juiste teamspirit sloeg Beilen snel een gaatje van vijf treffers. Vanaf dat moment kwam de overwinning niet meer in gevaar en kon Beilen met twee punten in de tas huiswaarts keren.

Komende zaterdag komt koploper Cirkeltijgers op bezoek in de Drenthehal. Aanvang 19:45 uur.