Laat je informeren op Brink 4 over duurzaam wonen

Beilen - Duurzaamheid is een veel voorkomend onderwerp als het om wonen gaat. INVENT, SNS Beilen en Groenhout Makelaars Midden-Drenthe slaan de handen ineen en organiseren gezamenlijk een avond over dit thema. Dit vindt plaats woensdag 13 november.

Nieuwbouwwoningen voldoen aan het nieuwste bouwbesluit, zijn volledig gasloos en vaak voorzien van een waterpomp. Maar hoe zit het als u een oudere woning heeft? INVENT staat tijdens deze bijeenkomst uitgebreid stil bij dit onderwerp. Joop Eising vertelt over de nieuwste ontwikkelingen inzake duurzaamheid bij nieuwbouw, maar kan ook meer vertellen over het verduurzamen van oudere woningen. INVENT is op de hoogte van de nieuwste wet- en regelgeving en vertelt meer over subsidiemogelijkheden en het maatwerkadvies waar INVENT sterk in is.

Richard Zwiers van Groenhout Makelaars Midden-Drenthe merkt dat duurzaamheid een steeds grotere rol speelt bij de keuze om te verhuizen of te verbouwen. Een ‘grotere’ woning verbruikt meer energie dan een kleinere woning, met als gevolg hogere maandlasten. Maar een stapje terug in ruimte geeft financieel weer wat extra ruimte. Denk je na over verhuizen of verbouwen, dan speelt verduurzamen ook vaak een rol. Je ziet overigens ook dat verduurzaming een grotere rolt speelt in de taxatiewaarde van woningen.

Ook Jan Wigchers van SNS Beilen beaamt dit: ‘De vraag naar ‘groene hypotheken’ neemt de afgelopen jaren toe. Voor het verduurzamen zijn ook speciale financieringsmogelijkheden, hierin neemt onze hypotheekadviseur u mee in de mogelijkheden.’

Wilt u ook meer weten over duurzaam wonen? Deze gratis thema-avond is woensdag 13 november in het kantoor van SNS Beilen en Groenhout Makelaars Midden-Drenthe, Brink 4 Beilen en begint om 19.30 uur. Inloop om 19.00 klaar.