Bedankt!

Orvelte - Hans Brinke schreef deze week de column De Boer Op. Hij heeft zich verwonderd over het feit dat zoveel Nederlanders zich achter de onlangs gehouden acties schaarden van de boeren. Hij schreef daar de volgende waardering over:

Ik ben fan van Daniël Lohues. Ik vind het altijd heel erg knap dat hij, in die paar regels van een liedje, je precies weet te raken. Hij kan zijn gevoel enorm goed verwoorden en nóg mooier, hij neemt je helemaal mee in zijn gevoel. Dat is knap. Dat het ook nog in het Nedersaksisch is, is een heel mooie bonus.

Gevoelens, ja daar gaat het dan om. Dat is iets wat de gemiddelde landbouwer toch wat minder goed kan uiten. Ikzelf ook niet altijd, maar meestal spat het er gewoon uit, als open, extravert persoon is het schijnbaar moeilijk een binnenvetter te zijn. Zo heb ik dus het afgelopen anderhalf jaar geprobeerd via deze columns jullie soms met mijn gevoelens mee te nemen.

Begin dit jaar heb ik het gehad over waardering. De korte samenvatting van die column was: geef eens wat vaker complimenten, dat heeft iedereen wel eens nodig.

Nu is er op het moment in Nederland natuurlijk van alles aan de hand. Ik kan het hier nu proberen uit te gaan leggen maar zo makkelijk samen te vatten als mijn column over waardering is het helaas niet.

Als melk- en pluimveehouder weet ik soms ook niet meer wat ik moet geloven en waar ik me iets van aan moet trekken. En het ergste is, ik heb geen idee welke kant het opgaat. Ik geloof dat niemand op dit moment echt de regie heeft.

Wat mij dan wel heel erg positief verrast heeft is hoe enorm geweldig Nederland achter zijn boeren is gaan staan. Dat is het allermooiste compliment wat ik de afgelopen jaren meegemaakt heb. Kijk, uiteindelijk ben ik natuurlijk hartstikke trots op de Nederlandse landbouw, mijn bedrijf en op wat ik doe. Maar ik sta er niet heel erg vaak bij stil dat 95% van Nederland achter ons staat.

Dus vandaar dat ik met deze column aan iedereen die het maar wil horen wil zeggen: een ‘onmundig dik’ compliment voor jullie héle mooie compliment!