Keramiste en glaskunstenaar tonen werk in Galerie del Campo

Wijster - Tijdens de laatste expositie van 2019 toont Galerie del Campo het werk van de Duitse keramiste Monika Debus en glaskunstenaar Thea Figee. Deze expositie is te bezichtigen van zondag 17 november tot en met 1 januari.

Monika Debus kwam via een omweg in aanraking met keramiek. Sinds 1993 werkt ze in Hörh-Grenzhausen in haar eigen atelier. Zij deelt sinds 1994 als lid van de Keramiekgroep Grenzhausen met collega keramisten een oude fabriek als werkplaats en tentoonstellingsruimte. Monika maakt zout gestookte vazen met zwierige zwarte beschilderingen en vrij gevormde sculpturen met veel variatie in de decoratie.

De keramiste ontving vele onderscheidingen, haar werk wordt geëxposeerd in Duitsland en in het buitenland. Dat haar werk opgenomen is in internationale collecties en musea getuigt van haar autonome positie in de hedendaagse keramiek.

De Utrechtse kunstenaar Thea Figee is schilder en graficus, na het afstuderen aan de kunstacademie in 1984. Daarnaast werkt zij sinds 1999 met glas. ‘Met glas werken is koordansen met schoonheid en dat is een uitdaging.’ Haar werk bestaat uit vazen, kommen en schalen. Het zijn de sobere vormen waar Thea van houdt en waar ze haar schilderachtige verhaal mee vertelt.

Werk van Thea Figee is in verschillende particuliere, bedrijfs- en museale collecties opgenomen en is nu voor het eerst te zien in Galerie del Campo te Wijster.

Vanaf 8 december worden schilderijen en prenten van Thea Figee en wandobjecten van Monika Debus geëxposeerd. De galerie aan de Drijberseweg is ook geopend tweede kerstdag en nieuwjaarsdag van 13.00-17.00 uur.

www.galeriedelcampo.nl