Leerlingen IKC Prinses Margriet in Smilde smullen van lekker ontbijt

SMILDE Loco-burgemeester Anique Snijders van Midden-Drenthe bracht vanochtend een bezoek aan IKC Prinses Margriet in Smilde. Daar werd de zeventiende editie van het Nationale Schoolontbijt gehouden.

Tijdens de Nationale Schoolontbijt, de week waarin een half miljoen kinderen samen gezellig en gezond ontbijten op 2.750 basisscholen, vinden ook Burgemeestersontbijtjes plaats. In Midden-Drenthe nam de loco-burgemeester de honneurs waar.

 In totaal doen 250 burgemeesters in het hele land mee. Veel van hen betalen symbolisch voor het ontbijtje dat de kinderen meebrengen met een donatie aan Het Vergeten Kind, dit jaar het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Zodat deze kwetsbare kinderen weer rust vinden en aandacht krijgen. Om rust en aandacht draait het ook bij deze editie van de ontbijtweek met het thema: Neem de tijd voor je ontbijt!

Na afloop van het ontbijt was er aandacht voor de viering van 75 jaar vrijheid in 2020. Samen met wethouer Snijders hebben de leerlingen tulpenbollen geplant van de Freendom Flame tulp. Die tulp staat symbool voor het vrijheidsvuur. Het is de bedoeling dat de Freedom Flame tulp tijdens de herdenking in mei over heel Nederland zichtbaar is.