Het juiste houten plaatmateriaal voor iedere binnenklus

Aangeboden door: HouthandelOnline

Gaat u binnen klussen? Hier heeft u vaak een specifiek houtproduct voor nodig. Iets wat qua afmeting en vorm precies bij uw project past.

Knapt u een zolderkamer of slaapkamer op? Of legt u een vloer, plaatst u een wand, isoleert u uw dak? Alle houten planken, palen en platen die u hiervoor nodig heeft, vindt u allemaal bij een houthandel. Net als deskundig advies. Door de grote voorraden zijn de prijzen en levertijden bovendien extra gunstig.

Voor alles een geschikt werkblad

Wilt u misschien een sterk en fraai werkblad, tafelblad of bureaublad maken? Hiervoor bestaan verschillende prachtige houtsoorten, leverbaar in alle afmetingen. Denk aan acacia, eiken, essen, berken, beuken, noten, merbau of mahonie. Deze bladen zijn geschikt voor diverse toepassingen: werk-, tafel- en aanrechtbladen, met verschillende glad geschuurde, gevingerlaste of massieve afwerkingen.

Wat voor MDF-plaat heeft u nodig?

Een veelgebruikt houtproduct voor klussen in het huis, is de MDF-plaat. Deze vindt u in alle soorten en maten. Een MDF-plaat kunt u in gele, groene, oranje, grijze en violette uitvoeringen bestellen. Een extra chique fineer is ook fraai: met eiken of beuken uitvoering. Voor uw zolder, badkamer of bijkeuken is er vochtwerend MDF, geschikt voor vochtige ruimtes waar uw wasmachine, droger of douche staan. Handig is ook het buigbare MDF: deze platen zijn gegroefd voor meer werking, buiging en flexibiliteit. Belangrijk is ook het brandwerende MDF van Euroklasse B, dat vlamverspreiding en rookontwikkeling voorkomt en beperkt. Dit MDF wordt veel gebruikt in zeer droge omgevingen.

Grootste aanbod (MDF) plaatmateriaal

Bij HouthandelOnline vindt u MDF en plaatmateriaal zoals OSB, betonplex, multiplex (voor buiten en binnen), spaanplaat, geplastificeerd spaanplaat, Tricoya (50 jaar garantie), promatect, multiplex met hardplastic, hardboard, zachtboard, cementgebonden plaat en afbouwplaat. Alles wordt gewoon thuisbezorgd bij u thuis.

Drie verschillende kwaliteiten

Plaatmateriaal zijn er in verschillende kwaliteitsklassen. Het voornaamste kwaliteitsverschil zit vaak in de fineerlaag van het plaatmateriaal. Zo is een plaat met CP-kwaliteit ideaal en voordelig om te behangen en schilderen. Plaatmateriaal van BB-kwaliteit is bedoeld voor schilderwerk of een lichte wash waardoorheen u houtmotief ziet. Plaatmateriaal met een fineerlaag van de hoogste A-kwaliteit, is bedoeld voor situaties waarbij het plaatmateriaal vol in het zicht is.