Boekhoudprogramma nodig? Maak een bewuste keuze

Aangeboden door: Reeleezee

De belangrijkste drie eisen van ondernemers voor een compleet boekhoudprogramma zijn: eenvoud, efficiëncy en gemak. Concreet gezegd: hoe kan een boekhoudprogramma het voor jou makkelijker en efficiënter maken om je administratie te doen?

Ga je een boekhoudprogramma aanschaffen, dan is het raadzaam om uit te zoeken in hoeverre de functionaliteit van de verschillende boekhoudprogramma's aansluit bij jouw wensen en manier van werken. Ben jij veel onderweg en doe jedan regelmatig (kleine) uitgaven? Dan is een mobiele app waarmee je bonnen kunt scannen en ze automatisch kunt inboeken een uitkomst. Als je veel facturen stuurt, is het wel prettig dat het boekhoudprogramma onbeperkte facturering biedt.

Handvatten voor het kiezen van een boekhoudprogramma

Om je weg te vinden tussen de vele boekhoudprogramma's geven we je in dit artikel een paar praktische handvatten om een goede keuze te maken voor een boekhoudprogramma dat voor jou compleet is.

  • Bepaal eerst voor jezelf op welke wijze je wilt samenwerken met je accountant. Wil jij zelf de meeste administratie uitvoeren? Of besteed je het liefst zoveel mogelijk uit?
  • Ben je zzp'er of heb je mensen in dienst die ook werken in (een deel van) het complete boekhoudprogramma? Kun je de gebruikersrechten per individu afstellen? En: is de software vanaf verschillende devices benaderbaar, vanaf elk denkbare plek?

Relevante features van online boekhoudsoftware

Als je voor jezelf helder wilt hebben welke features je nodig hebt, dan focus je op de tools van een compleet boekhoudprogramma. Denk bijvoorbeeld aan een mobiele app, scan & herken-functionaliteit waardoor je tijd bespaart bij het inkloppen van bonnetjes, geïntegreerde BTW-aangifte inclusief iDeal-betaling, AutoCollect en koppelingen met bank, salarisadministratie of voorraadbeheer. Wat vind jij noodzakelijk, wat vind je handig?

Gratis boekhoudprogramma uitproberen

Let er ook op of je zo'n boekhoudprogramma gratis kunt proberen. Bij Reeleezee kan dat dertig dagen. Het voordeel hiervan is dat je ervaart hoe het boekhoudprogramma werkt. Bespaart het je tijd? Kun je je beter focussen op je onderneming doordat je meer inzicht hebt in je financiële situatie? Vergemakkelijkt het de communicatie met je boekhouder? Allemaal vraagstukken waar je een antwoord op krijgt. Gebruik het Reeleezee boekhoudprogramma gratis. Heb je vragen gedurende de gratis testperiode? Dan kun je ook bellen met de helpdesk - we zijn niet voor niets supporter van ondernemers!

Sta je op het punt een abonnement voor een boekhoudprogramma aan te schaffen, neem dan je eigen bedrijf en manier van werken als startpunt. Leg je eigen criteria naast de functionaliteit en vergelijk dat met je gratis boekhoudsoftware. Dan beschik je straks zeker over een compleet boekhoudprogramma dat optimaal aansluit bij jouw onderneming. Bij Reeleezee kun je kiezen uit vier abonnementsvormen: wat wil je zelf doen, welke rol wil je je accountant geven, welke functionaliteit wil je wel, welke niet?

Meld je aan bij Reeleezee om het boekhoudprogramma gratis te proberen of bel naar 0346-258088 als je meer wilt weten over de verschillende abonnementstypen.