Opslag Smilde wordt mooier en ruimer

SMILDE

Na een half jaar van voorbereiding begon vorig jaar de bouw van een nieuw complex, bedoeld voor stalling en opslag voor ondernemers en particulieren. Bouwknecht Vastgoed b.v. had het al 20 jaar vervallen en braakliggend stuk industrieterrein daarvoor aangekocht op industrieterrein Leemdijk in Smilde. De ondernemer vond dat het tijd werd daar iets zeer duurzaams en sociaals te ontwikkelen wat geheel past in deze tijd.

Dit werd een uniek en duurzaam bedrijfsverzamelgebouw voor stalling en opslag met als doel deze te bouwen voor beginnende of kleine ondernemers maar ook voor particuliere opslag van dure spullen. Nico Bouwknecht (eigenaar) is zelf al 30 jaar ondernemer. Hij begrijpt als geen ander hoe moeilijk het is om als ondernemer een onderkomen te vinden met weinig kosten of particulier een goedkope opslagruimte.

‘Ik zie om mij heen dat iedereen flink moet betalen voor een beetje opslagruimte en dan zit je vaak ook nog in een oud gebouw achteraf die inbraak gevoelig is en zeker niet brandveilig. Vooral zie ik vaak dat verhuurders helemaal voorbijgaan aan de wensen van hun klanten en dat heb ik nu juist als eerste gedaan alvorens ik met mijn stalling en opslag schetsplan begon.’

Zo heeft Bouwknecht een enorm ruime rondgang en passage gemaakt voor rondrijdende en parkerende auto’s en is het gebouw voorzien van 10 camera’s, veel beveiligingslicht, wifi en toiletten. Daarnaast lijkt het luxe gebouw van hout te zijn opgetrokken maar het gehele gecompartimenteerde binnenwerk bestaat volledig uit dik beton wat zorgt voor ultieme inbraak en brandveiligheid. De chique kleurstelling van het gebouw en ruime graskeiparkeerstroken geheel rondom maken het tot wellicht het mooiste stalling en opslag en bedrijfsverzamelgebouw van Noord Nederland. Al met al weer een mooie nieuwe invulling op industrieterrein Leemdijk in Smilde.