Bovensmildeger cel in voor bedrijfsinbraak: 'Ik meld mij vandaag nog in Veenhuizen'

Voor een inbraak in een loods in Assen moet een 55-jarige man uit Bovensmilde één maand de cel in. Daarnaast kreeg de man nog een maand cel opgelegd, maar die als voorwaardelijk. Hij moet zich in de proeftijd laten behandelen.

De Bovensmildeger liet de politierechter niet uitspreken. Nadat hij hoorde dat hij een maand moet zitten bulderde hij: ‘Laat de rest maar zitten, ik meld mij vanmiddag nog in Veenhuizen’. Hij beende vervolgens de zaal uit.

Verstoppen

De man werd op 16 augustus in een bedrijfsloods in Assen overlopen. De politie had een melding ontvangen dat er waarschijnlijk in de loods werd ingebroken. Binnen probeerden twee mannen zich te verstoppen.

Een politiehond speurde de inbrekers op. Een van hen was de 55-jarige Bovensmildeger. De andere man was zijn zwager, zei de man tegen de rechter. De zwager had afgekeurde radiatoren gekocht. Die waren ze aan het ophalen.

Joyriding

Een vrachtwagen in de loods was halfgevuld met radiatoren. Naast de wagen stond een stapel klaar om ingeladen te worden. De rechter geloofde er niets van dat de twee gekochte goederen aan het ophalen waren.

De 55-jarige verdachte stond ook terecht voor joyriding. Voor het ophalen van de spullen had hij een vrachtwagen geleend. Echter zonder toestemming van de eigenaar. De 55-jarige man heeft een fors strafblad. Wanneer de zwager terecht staat is niet bekend.