Sinterklaas warm onthaald in Beilen

Beilen - Het duurde even voordat Sinterklaas en zijn pieten vanmiddag de haven van Beilen bereikten en aan de kade werd dan ook al een tijdje gezongen en heel hard ‘Sinterklaas’ geroepen. Hij verklaarde even later dat er oponthoud was ontstaan doordat er plastic in de schroef van zijn boot was gekomen.

Ook in Beilen is de plastic soep actueel en wethouder Jan Schipper stond daar uitgebreid bij stil toen hij het gezelschap welkom heette bij het gemeentehuis. In de haven had hij de Sint en zijn pieten ook al begroet toen ze aan wal kwamen.

Optocht

De honderden mensen die ze daar hadden zien aankomen, liepen onder muzikale begeleiding van AMDG door het centrum naar het gemeentehuis. De goedheiligman bezoekt Beilen dit jaar overigens in gezelschap van zwarte en roetveegpieten. Ze werden door de vele kinderen vol ontzag bewonderd en de pepernoten werden dankbaar in ontvangst genomen. Een enkeling had geluk en mocht Sinterklaas een handje geven.

Kinderen op het plein

Zoals het bij een kinderfeest hoort, hadden de kinderen meer rechten dan hun ouders, opa’s en oma’s. De kinderen mochten op het plein voor het gemeentehuis dansen, met de pieten spelen en de muzikanten en majorettes van AMDG van dichtbij bewonderen. De volwassenen moesten het feest van achter de hekken bekijken. Nadat Sinterklaas ook hier een warm welkom had gekregen, speelde de plastic soepband op grote plastic emmers en genoten de kinderen van de disco.