Fama grijpt net naast zege in thriller tegen Sleen

De dames van Fama uit Smilde draaien het gehele seizoen mee in de top van de eerste klasse. Vrijdagavond troffen de volleybalsters Sleen dat ook in de bovenste regionen meedraait. Op papier leek het er op dat de ploegen aan elkaar gewaagd zouden zijn en vrijdag bleek dat inderdaad het geval. In een lange spannende wedstrijd werd het uiteindelijk 2-3, in het voordeel van Sleen.

Sleen liet Fama al snel zien een jonge talentvolle ploeg te zijn, maar Fama ging daar, mede dankzij de ervaring binnen de ploeg, knap mee om. In de eerste set waren er veel lange rally’s. In het eerste deel speelde Fama redelijk sterk, maar langzaam zwakte dit niveau af. Sleen nam meer en meer afstand. Smildeger coach Erik van der Vinne probeerde het tij nog te keren met time-outs en wissels, maar die ingrepen kwamen te laat. Fama verloor de set met 19-25.

In de tweede set was het Sleen die in het begin het heft in handen nam. Fama maakte teveel fouten, kreeg de pass niet goed onder controle en het lukte niet om een goede aanval op te bouwen. Ditmaal greep de coach van Fama sneller in en met resultaat. De dames uit Smilde knokten zich knap terug in de wedstrijd met een sterke opslag en slim spel. In een spannende eindstrijd pakte Fama de setwinst (28-26).

Ook in de derde set gingen Sleen en Fama weer lange tijd gelijk op. Opnieuw waren er lange rally’s. Toch was het Sleen die meer wist te scoren. Tegen het einde van de set kwam Fama op achterstand en maakte deze niet meer goed. Sleen won met 20-25.

Startblokken

Fama baalde overduidelijk van dit setverlies dat onnodig was. De speelsters kwamen in de vierde set gedreven uit de startblokken. Sleen werd goed onder druk gezet met de opslag. Fama nam een grote comfortabele voorsprong, terwijl Sleen ondertussen gefrustreerd raakte. De volleybalsters uit Smilde hadden hier van kunnen profiteren en zo een zeer ruime zege kunnen pakken, maar verzuimden daarin. De gastploeg kreeg de kans om nog iets terug te komen in de wedstrijd, maar de achterstand was te fors om weg te werken. Fama won de vierde set met 25-16.

De vijfde en beslissende set werd een heuse thriller, terwijl het al bijna middernacht werd. Ook nu gingen Fama en Sleen gelijk op. In plaats van het spelen tot de 15 punten zoals gebruikelijk is in een vijfde set, werd deze set verlengd omdat het geen van beide ploegen lukte om twee punten verschil te maken. Zowel Fama als Sleen speelden sterk en maakten tegelijkertijd evenveel fouten. Bij 18-19 maakte Sleen het winnende punt waarmee het 18-20 werd en won zo de wedstrijd met 2-3.

Ondanks de nipte nederlaag blijft Fama op de tweede plaats staan. Op vrijdag 29 november spelen de Fama-dames de volgende wedstrijd. Om 21.30 uur in Smilde staat Fama dan tegenover hekkensluiter Tjoba 3 uit Klazienaveen.