VKW tankt zelfvertrouwen tegen hoofdklasser Emmen

VKW bereikte zondagmiddag de tweede ronde van de noordelijke districtsbeker door hoofdklasser Emmen met 3-0 uit te schakelen. Op basis van de tweede helft zeer verdiend. Emmen speelde niet met de sterkste opstelling, maar de veel scorende ploeg van trainer Hendrik Oosting bleef droog staan.

De formatie van trainer Karlo Meppelink speelde een energieke wedstrijd, met veel lopende spelers. Hierdoor had de verdediging van Emmen het moeilijk. In het eerste bedrijf ging het nog gelijk op, maar na de thee was er maar één elftal dat voor de winst ging. En dat uitgerekend Anjo Willems weer van zich deed spreken wekt al geen verbazing meer. Met drie puntgave goals schreef hij de zoveelste hattrick op zijn conto. Daarbij opgemerkt dat hij ook drie keer prima werd aangespeeld door zijn teamgenoten.

Vanaf het eerste fluitsignaal creëerde VKW de betere kansen. Binnen Emmen ontstond er na een kwartier al veel gemopper en gezeur. Zowel onderling als op de goed leidende scheidsrechter Alberts. De thuisclub kreeg een paar kleine kansjes (Anjo Willems, Ynse Oosterhof, Roy Hutter), maar gescoord werd er nog niet. Aan de andere kant kreeg Janiek Arends een keer vrije doorgang na een foutieve breedtepass van VKW. Hij strandde op de foutloos keepende Martijn Mulder. De mooiste aanvallende actie kwam voor de rust van de energieke Roy Hutter.

Juichen

VKW liet na de doelwissel direct zien wat de intentie van deze middag was. In de 50e minuut kon het thuispubliek voor de eerste keer juichen, toen de hardwerkende Werner Wijnholts vanaf links de bal in de 16 bracht. Spits Anjo Willems tikte de bal op karakteristieke wijze langs de verbouwereerde goalie. VKW bleef aanvallend gevaarlijk en vermaakte het publiek met prima voetbal. Na een diepe bal van Roy Hutter reageerde Anjo Willems zoals alleen hij dat kan, bijzonder flitsend en dodelijk: 2-0. Emmen gaf zich zichtbaar gewonnen en bracht ook geen aanvallende wissels meer in. De gastheren bleven drukken en kwamen steeds vaker goed door.  De derde goal was meer dan logisch, waarbij opnieuw Roy Hutter de aangever was. De gretige Anjo Willems stiftte de bal hoog in het doel vanuit een snelle aanname: 3-0.

VKW kan dus met het nodige vertrouwen afreizen naar Heerenveen, waar het zaterdagavond de amateurs treft.