Smilde'94 bekert verder na strafschoppenserie

Smilde - In het bekertoernooi heeft Smilde al diverse ploegen achter zich gelaten: SVZ, FC Assen, SC Makkinga en zondagmiddag versloegen de Smildegers ook HOC. Dat gebeurde na het nemen van een strafschoppenserie nadat de wedstrijd in een gelijkspel was geëindigd: 2-2.

Voor de rust waren VV Smilde '94 en HOC aan elkaar gewaagd. Qua spel en qua kansen hielden de ploegen elkaar in evenwicht. De ruststand was dan ook 0-0. In de tweede helft opende Roy Jongsma de score met een wereldgoal. Een doorgekopte bal van Jordy Koning werd in een keer op de slof genomen en liet de keeper van HOC kansloos.

Even later werd Quentin van Sleen gevloerd in het strafschopgebied en de strafschop die daarop volgde werd opnieuw binnengeschoten door Roy Jongsma: 2-0.

In de 67e minuut maakte HOC de aansluitende treffer. HOC bleef druk zetten en in 76e had de ploeg nog een grote kans die rakeling over het doel van Sander Zandvoort ging. In de 82e kwam HOC met de schrik vrij, na een afstandsschot van Ivo van der Velde. De slotfase was spannend en werd nog spannender. Na een glijpartij in het strafschopgebied van Smilde kreeg HOC een strafschop toegewezen. HOC liet deze kans niet liggen en in kwam de 86e minuut langszij: 2-2.

In de strafschoppenserie die daarop volgde ontpopte Smilde '94 zich tot een echte cupfighter. Smilde won en bekert dus verder.

Komende zondag wacht de competitie weer. Smilde’94 treedt aan in en tegen Havelte (14.00 uur).