Jan Zwaving en Leon Frederiks behalen zilver

Westerbork - Survivalvereniging Valtjemet uit Westerbork reisde zondag met een grote delegatie af naar Groningen voor de survivalrun van Groningen. De survivalatleten streden in de diverse wedstrijd- en recreanten categorieën. Valtjemet ging met twee podiumplaatsen naar huis.

Onder goede omstandigheden begon de KSR (korte survivalrun van 8.5 km), gevolgd door de JSC 15-17 jaar (8.5 km), JSC 12-14 jaar (5 km) en JSC 10-12 jaar (5 km). Na de wedstrijd categorieën werden de recreatieve runs gehouden.

Bij de KSR heren greep Evert Moes net naast het podium en werd knap vierde, Lucas Bouwman werd zevende. Bij de KSR veteranen 50+ bereikte Jan Zwaving het podium en pakte zilver.

Ook de jeugd van Valtjemet was goed vertegenwoordigd in Groningen, allen liepen de run met behoud van bandje uit. Bij de JSC 12-14 jaar heren begonnen Leon Frederiks en Merijn Wiggers goed en liepen in de voorhoede. Merijn Wiggers finishte netjes als zesde. Leon Frederiks liep aan het eind van de run aan kop, maar moest deze positie vlak voor het eind afstaan. Hij werd knap tweede.

De uitslagen van alle atleten zijn te vinden op https://www.uvponline.nl/uvponlineU/index.php/uitslag_rt/toonuitslag/433

Komende weekend staat voor veel Valtjemetters de survivalrun Van Doorn op het programma.