Kind zit drie kwartier vast in voormalige gemeentekluis van Westerbork (en is bevrijd dankzij zuignap van plaatselijke aannemer)

De schrik zat er dinsdagochtend in op kinderdagverblijf Kabouterhoeve in Westerbork. Een kindje heeft ruim drie kwartier opgesloten gezeten in de voormalige gemeentekluis, die nu als opslagruimte wordt gebruikt.

De Kabouterhoeve is ruim 16 jaar gevestigd in het oude gemeentehuis. Hoe het kind rond acht uur in de oude kluis terechtkwam is volgens Dirk van Dijke van Veiligheidsregio Drenthe onbekend. ,,In ieder geval viel de deur dicht en ging die ging niet meer open.”

Nadat de politie en de brandweer waren gebeld kwam er ook hulp uit een onverwachte hoek: het plaatselijke bouwbedrijf van Wim Smidt. ,,Die kwam rond kwart voor negen ter plaatse en zette een zuignap op de deur, zodat die onder hoge druk kon worden geopend”, zegt Van Dijke.

‘Vader was ons zo dankbaar’

,,Het kind is ongedeerd gebleven, dat is het allerbelangrijkste”, zegt Elly Smidt. Haar man Wim werd volgens haar vanochtend door iemand van de gemeente gebeld en hoorde wat er aan de hand was. ,,Samen met een collega is hij gaan kijken en hebben zij hulp geboden. Binnen een paar minuten ging de deur open en werd het kindje bevrijd.”

Rond elf uur kwam de vader van het kind de hulp van Smidt belonen. ,,Hij bracht net een aardigheidje van de slijterij”, zegt Elly. ,,Hij is ons zo dankbaar.”

De Kabouterhoeve wil niet reageren op het voorval.