Kabouterhoeve: kind dat opgesloten zat in oude gemeentekluis van Westerbork speelde verstoppertje

Westerbork - Het kind dat woensdagochtend ruim drie kwartier opgesloten zat in de oude kluis van het voormalige gemeenteloket in Westerbork, speelde verstoppertje. Hij of zij had 'een iets te goede verstopplek' gevonden, meldt kinderopvang Kabouterhoeve woensdagavond.

Er zijn maatregelen genomen om het haperend slot te repareren en herhaling te voorkomen. De kinderopvang laat weten dat het opsluiten per ongeluk is gebeurd. Het ging om een kind van de buitenschoolse opvang.

Volgens de Kabouterhoeve is de deur van de kluis, die dienst doet als opslag en normaal niet toegankelijk is voor kinderen, van zowel de binnen- als de buitenzijde te openen. Dat lukte vanmorgen echter met geen mogelijkheid, ook niet met de sleutel.

'Kind bleef gelukkig rustig'

,,Daarop werd besloten de alarmdiensten in te schakelen. Tijdens het voorval was de moeder aanwezig in het gebouw en bleef het kind gelukkig rustig. De brandweer heeft samen met een plaatselijke ondernemer Wim Smidt, die bekend is met de kluis, de deur na drie kwartier open gekregen.''

De kinderopvang laat weten dat het kind ongedeerd is en het goed maakt. ,,We zijn de brandweer van Westerbork en Wim Smidt dankbaar voor hun adequate handelen.''