Vogelvereniging Tropenpracht houdt haar jaarlijkse tentoonstelling

Beilen - Voor de 56ste keer houdt vogelvereniging Tropenpracht uit Beilen haar jaarlijkse vogeltentoonstelling. Deze vindt plaats van 28 tot en met 30 november in Zalencentrum Muller aan de Paltz 7 in Beilen.

Gewoontegetrouw is er weer een prachtige verzameling vogels te zien van mooie Afrikaanse en Australische prachtvinken tot indrukwekkende kleur- en postuurkanaries en parkietachtigen. Daarnaast is er een aantal biotoopvitrines te zien waar verschillende vogels in hun natuurlijke omgeving getoond worden.

Volière, foto’s en gezang

Dit jaar is er ook een volière aangeschaft die twee weken geleden voor de eerste keer is gebruikt op de Dierenweide van het Stroomdal. Deze is nu te bewonderen met een variëteit aan vogels. De zaal wordt verder verfraaid met een selectie van indrukwekkende natuurfoto’s van de Beiler fotograaf Edwin Smit. Er is niet alleen veel te zien, maar ook te horen. Jan Kwint, topkweker van zangkanaries, laat op verschillende tijdstippen zijn zangkanaries, zogenaamde waterslagers, horen en geeft uitleg over het beoordelen van de zang.

Openingsuren

De tentoonstelling is tijdens de openingsuren vrij toegankelijk voor het publiek, de toegang is dus gratis. Er zijn vrijwilligers van Tropenpracht aanwezig om tekst en uitleg bij de getoonde vogels te geven en vragen van bezoekers te beantwoorden. De tentoonstelling wordt donderdag 28 november officieel geopend om 20.00 uur, de zaal is voor publiek open tot 22.00 uur. Vrijdag kan men van 10.00 tot 22.00 uur terecht bij Zalencentrum Muller en zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.