Nederlands Kampioenschap viertal dressuur van Stroomruiters in het zonnetje

De manege van de Stroomruiters was woensdagavond het decor voor een huldiging. Wethouder Erjen Derks feliciteerde namens de gemeente vier ruiters met het behalen van het Nederlands Kampioenschap dressuur, klasse ZZ voor teams. Daarnaast was er ook felicitaties voor commandant Gertjan van de Mei.

Anne van de Eerenbeemt en Francis Turkensteen (beiden lid van De Stroomruiters in Beilen en wonend in Hooghalen) deden samen met Corlien Wemes (Bovensmilde) en Samantha de Vries (Valtermond) mee aan het Nederlands Kampioenschap dressuur voor teams op 31 augustus in Ermelo. Onder leiding van hun commandant Gertjan van de Mei (Roswinkel) werden ze eerste.

Het viertal met commandant kwam uit in de categorie dressuur ZZ voor teams. In deze categorie deden zowel 4-tallen als 6-tallen mee. Het is de hoogste categorie voor teams in Nederland. In totaal deden vijf teams uit het hele land mee. De proef werd beoordeeld met een 7,5. De wethouder prees het vijftal met het behalen van dit fantastische resultaat: ‘Mooi om te zien dat jullie jullie afzonderlijke talenten bij elkaar hebben gebracht en met elkaar deze prestatie hebben neergezet.’

Als verrassing had de wethouder een taart laten maken met een foto van de vijf ruiters. Daarnaast kregen ze een envelop met inhoud, bedoeld om samen het kampioenschap te vieren met een etentje.