Beilen krijgt opnieuw een Lichtjes Parade

Beilen - Ook dit jaar staat er weer een Lichtjes Parade in Beilen op het programma. De vierde editie staat gepland voor vrijdag 6 december. Opgave is inmiddels weer mogelijk.

Het idee om een Lichtjes Parade in Beilen te organiseren ontstond vier jaar geleden aan de koffietafel. De mannen van het eerste uur, Gert, Rinus en Aad, zetten ook nu weer de schouders onder de organisatie. Er zijn drie categorieën: gemotoriseerd, ongemotoriseerd en de versierde fietsen. De organisatie heeft een belangrijke tip voor deelnemers: ‘Niets moet, alles mag!’

Jury

De deelnemers worden beoordeeld door een jury. Vorig jaar hadden de juryleden een zware taak. Het publiek zag een zeer gevarieerd aanbod verlichte voertuigen en met name de kinderen op versierde fietsen en trapskelters met of zonder aanhangers hadden prachtige creaties gemaakt. Ook dit jaar zijn er mooie prijzen te winnen.

Door het centrum

De start is om 18.00 uur vanaf de Kanaalweg in Beilen om vervolgens richting De Markt te rijden. Daar voegen de versierde fietsen zich bij de bonte stoet versierde voertuigen. De route gaat door het centrum van Beilen. De organisatie is nog op zoek naar een aantal verkeersregelaars om de stoet in goede banen te leiden. Opgave voor deelname aan de parade of als verkeersregelaar kan via info@eds-beilen.nl.