Open dag over gezond ouder worden

Beilen - Gezondheidscentrum De Lijnwoerd houdt zaterdag 30 november een open dag voor iedereen die geïnteresseerd is in gezondheid. Gezondheidscentrum de Lijnwoerd, aan de Schoolstraat 6 in Beilen, opent haar deuren van 10.00 tot 15.00 uur. Wethouder Dennis Bouwman verricht de opening om 10.00 uur.

Zonder een afspraak te maken kunnen bezoekers op deze dag informatie krijgen, maar ook bijvoorbeeld hun gehoor of ogen laten testen. Verder is er informatie over fysiotherapie, fitness voor ouderen en valpreventie, podologie en ergotherapie. De gemeente Midden-Drenthe en Albert Heijn informeren bezoekers over gezonde voeding en laten iedereen iets proeven. Daarnaast zijn er proeflessen en worden er korte introducties gehouden over verschillende onderwerpen.

Introducties

Zo is er een korte introductie over de relatie tussen leefstijl en vrouwelijke hormonen, verzorgd door HIGGS leefstijl- en vitaliteitscoach, en een introductie op de workshop ‘Emotie-eten de baas’ door Diëtiek Claudia Heinsma. Tenslotte is er een lezing en proeverij van Teff volkoren. Proeflessen zijn er op het gebied van yoga en variatietraining.

De tijdstippen van verschillende activiteiten zijn te vinden op de website van De Lijnwoerd.