Gezondheidsadviezen voor bezoekers in de Lijnwoerd

Beilen - Gezondheidscentrum De Lijnwoerd hield zaterdag een interessante open dag voor iedereen die geïnteresseerd is in gezondheid. De opening werd verricht door wethouder Bouwman, die aangaf blij te zijn met initiatieven zoals dit.

Bezoekers konden informatie krijgen over allerlei onderwerpen, maar konden ook bijvoorbeeld hun gehoor of ogen laten testen. Verder was er informatie over fysiotherapie, fitness voor ouderen en valpreventie, podologie en ergotherapie. Verschillende bedrijven verleenden hun medewerking.

Tijdens de open dag kreeg de bezoeker een beeld van zijn of haar leefstijl en gezondheid. De gemeente Midden-Drenthe verzorgde via de medewerkers van JOGG informatie over gezonde producten in de supermarkt. Waar moet je op letten in de supermarkt? Vet, suikers? En welke groenten zijn gezond? En ken je eigenlijk wel venkel, pastinaak en weet je welke gerechten je ermee kunt maken?

Eva Leunge (op de foto tweede van links) organiseerde het evenement als opdracht voor haar opleiding sport en bewegen.

Inge Derks van de Lijnwoerd toonde zich na afloop enthousiast: ‘De open dag is goed bezocht en we zijn blij dat de mensen hebben kunnen adviseren op de verschillende gebieden.’