HHCombi heeft een makkelijke middag

FC Fochteloo is altijd voor HHCombi een moeilijke tegenstander. Zondagmiddag werd door de Pomperboys echter een vrij makkelijke overwinning geboekt. Behoudens een korte periode in de tweede helft was de thuisploeg de betere van de twee. Het won dan ook dik verdiend met 5-2.

Na vijf minuten mocht Jesper Hendriks achter een vrije trap plaatsnemen, zijn schot ging rakelings naast. Erwin Brink lanceerde een paar minuten later een schot op doel en ook dat ging naast. HHCombi was duidelijk beter en zette druk op de defensie van de gasten. Toch moest het publiek nog even wachten op de eerste goal. Na ruim twintig minuten was het dan eindelijk zo ver. Een mooie aanval werd door Tom Hidding prima afgerond: 1-0. Toch duurde deze voorsprong niet lang.

Strafschop

Een makkelijk gegeven strafschop werd prima afgerond, alhoewel keeper Robin Eefting wel in de goede hoek zat: 1-1. Vlak voordat de officiële speeltijd van de eerste helft afgelopen was scoorde HHCombi wederom. Een prima genomen hoekschop van Jesper Hendriks werd snoeihard ingekopt door Timo Stegman: 2-1.

Na rust bleef HHCombi aanvallen. Een mooie combinatie tussen Stegman en Geralt Oostenbrink werd nog niet doeltreffend afgerond. Even later was het echter wel raak. Oostenbrink werd door het midden aangespeeld en drukte af: 3-1. Jesper Hendriks trok de bal even later de bal voor het doel, waar Stegman de bal naast schoot. Tegen de verhouding in werd een prima aanval wel doeltreffend afgerond en zo werd de stand teruggebracht naar 3-2. Vervolgens kwam er een fase waarbij HHCombi onder druk kwam te staan. Toch pakte de thuisploeg de handschoen weer op. Aanvoerder Erwin Brink nam het voortouw en vanaf de rechterflank trok hij de bal voor op Geralt Oostenbrink en die was trefzeker: 4-2. Dat uiteindelijk Timo Stegman na een prima meegegeven bal van Mark Pomper nog een keer scoorde (5-2) was alleen goed voor de statistieken.

Komende zondag wacht de derby tegen en in Wijster (14.00 uur).