Beiler handbalsters pakken volle winst

De dames van Beilen speelden zaterdag op eigen terrein tegen Hurry Up. Voor Beilen een geheel onbekend team, nog niet eerder kwam het Jumbo Mulder team uit tegen de hoofdmacht uit Zwartemeer. Over de gehele wedstrijd gezien waren de Beiler vrouwen de betere en wonnen dik verdiend: 35-25.

Beilen startte voortvarend. Met snel en gevarieerd aanvalsspel profiteerde Beilen gretig van de geboden ruimtes. Binnen no-time stond er een 9-3 voorsprong op het scorebord. Na de flitsende openingsfase van de thuisploeg, herstelde Hurry Up zich enigszins. Aanvallend wist Hurry Up ook haar doelpuntjes mee te pikken waardoor de stugge opponent uit Zuid-Oost Drenthe kon voorkomen dat de marge groter werd. Ruststand 18-13.

Na de pauze veranderde het wedstrijdbeeld nauwelijks. Beilen had voortdurend het initiatief. Er werden pittige duels uitgevochten waarbij het lijfelijk contact niet werd geschuwd. Hierdoor stond Beilen ook regelmatig in ondertal waardoor het behoorlijk aanpoten was om het verdedigend sluitend te krijgen en te houden. Desondanks lukte het de Beiler dames om de voorsprong te vergroten, waardoor de zege niet meer in gevaar kwam. Eindstand 35-25.

Komende zondag gaat Beilen op bezoek bij Kwiek Hoogeveen.