Beilen houdt LSC 1890 op een spectaculair gelijkspel

Beilen - De Lycurgus Sparta Combinatie 1890 (LSC) uit Sneek was zondag tegenstander van Beilen. Deze wedstrijd werd een vermakelijk duel met een spectaculair einde. Ronald Smit bracht net als vorige week de Combi Sport/Sport 2000-mannen in blessuretijd met een koninklijke kopbal de gelijkmaker: 2-2.

In de eerste helft dicteerde LSC. Goaltjesdief Jorn Wester en Daan Daniëls hadden LSC op voorsprong moeten zetten, maar Beiler doelman Remco Vos was zeer attent. Dyam Blaauw had namens Beilen in het eerste bedrijf de enige echt grote kans. Hij koos ervoor om de bal breed te leggen, waar hij misschien beter voor eigen succes had kunnen gaan.

Na rust waren de toeschouwers amper terug op het veld of de bal lag al in de touwen. Alwin Hendriks was attent en bracht voor Beilen de 0-1 op het scorebord. Binnen twee minuten zette LSC de wedstrijd op zijn kop. Maarten Kingma liep slim weg bij zijn directe tegenstander en schoof de bal met precisie in de hoek: 1-1. Direct daarop liet topschutter Jorn Wester zijn klasse zien: 2-1.

Het laatste kwartier was een gekkenhuis. Trainer De Jong gaf opdracht te zorgen voor rumoer in het strafschopgebied van LSC. Vanaf dat moment kon het alle kanten op gaan. LSC had levensgrote kansen op de 3-1, maar Remco Vos weigerde te capituleren. Aan de andere kant hadden Lennard Tol, Koen Hollemans en Ronald Smit de hoek voor het uitzoeken, maar de Sneker doelman stond steeds in de weg. In blessuretijd werden alle verdedigende stellingen bij vrije trappen en corners verlaten en dat had succes. In de slotseconden sloeg Ronald Smit toe, met een fraaie kopbal uit een perfecte corner liet hij doelman Jesse van Sermondt van LSC kansloos. Wellicht zuur voor de thuisclub, maar deze heerlijke wedstrijd verdiende volgens de kenners een dergelijke apotheose.