VKW incasseert derde thuisnederlaag (0-1)

Opnieuw geen overwinning op De Perkenslag. Daar waar VKW in uitwedstrijden nog ongeslagen is, heeft het thuis slechts één keer gewonnen. Daarnaast hebben de mannen van trainer Karlo Meppelink moeite met scoren. In de tweede helft kreeg de thuisclub voldoende kansen om in ieder geval een punt aan het duel met GRC over te houden: 0-1.

Na de eclatante zege in Heerenveen (1-2) waren de verwachtingen hoog gespannen. Tegenstander GRC bleek echter een taaie opponent, die voetballend goed voor de dag kwam. Beide ploegen stopten de nodige energie in de wedstrijd, waarbij het verschil tussen de twee helften opvallend was. Voor de doelwissel waren er nagenoeg geen kansen, terwijl het de laatste drie kwartier kansen regende.

VKW kwam in de eerste helft tot vier vrije trappen, die onvoldoende gevaar stichtten. Op slag van rust schoten de gasten net naast, na een corner vanaf rechts. Na rust gebeurde er met name voor het doel van de GRC-goalie ontzettend veel, maar de kleine en goed keepende doelman hield zijn doel schoon. Direct na de doelwissel leefde de wedstrijd ineens op, toen Niek Snippe van GRC vrije doorgang kreeg en buiten de 16 meter lijn doeltreffend uithaalde: 0-1. Daarna kwamen de toeschouwers ogen te kort op het goed bespeelbare hoofdveld.

Scoren

Tussen de 50 en 60 minuut kwamen meerdere spelers in positie om te scoren: Werner Wijnholds kreeg de bal er vanuit een scrimmage niet in, terwijl even later Ynse Oosterhof dichtbij was. Aan de andere kant maaide goalie Martin Mulder nog een keer over de bal, maar de spits van GRC schoot de bal vervolgens in het zijnet. VKW bleef pressen en jagen op de gelijkmaker. In de 55 minuut kwam Werner Wijnholds oog in oog te staan met de doelman van GRC, na een mooie steekbal van Jonas Nijland. De bal belandde echter recht in de handen van de keeper. De wedstrijd werd in een hoog tempo gespeeld. Zo moest Martijn Mulder een minuut later van dichtbij redden op een inzet van Erwin Alt, waarna de bal ook nog via de paal het veld in vloog.

VKW ‘leefde nog’ en bleef onverminderd de aanval zoeken. Er werd teveel door het centrum aangevallen waardoor de ballen eenvoudig te verdedigen waren door de gasten uit Groningen. Wanneer VKW wel over de vleugels door kwam werd het direct gevaarlijk. Met name invaller Siebren Kool stichtte veel gevaar over de linker kant. Zo bediende hij halverwege andermaal Werner Wijnholds, die ook met deze kans geen raad wist. De open wedstrijd kende in de laatste tien minuten veel spektakel. Enkele schoten van afstand (Tijs Uineken), een afgekeurd doelpunt (buitenspel?), een mogelijke strafschopsituatie, een prachtige ‘worsteling’ binnen de vijf meter lijn en meerdere corners. Vijf minuten voor tijd leek middenvelder Wouter Baardink nog een punt uit het vuur te slepen, maar ook hij vond het net niet. Uiteindelijk bleef VKW aan de verkeerde kant van de score en verloor het opnieuw van een team uit Groningen. Hiermee blijft VKW hangen in de middenmoot van de competitie.

Komende zondag neemt VKW het op tegen kampioenskandidaat SWZ uit Sneek.