Wandelen langs kunstobjecten in Beilen

Werkgroep Rondje Beilen kan weer een wandelroute op haar naam schrijven. Na het Stroompad, natuurpad Schapendrift en Beleefpad met discgolf in Beilen-West wordt tijdens de kerstmarkt de kunstwandelroute geopend. Op vrijdag 13 december wordt deze route, verdeeld in twee lussen, geopend om 16.00 uur op de Markt bij het kunstwerk de ‘Winkelende Vrouwen’ van Bert Kiewiet.

De kunstroutes worden geopend door wethouder Anique Snijders en Henk Berghuis van eetcafé de Cerck, Henk heeft regelmatig kunstexposities in zijn café.

Op de website van Rondje Beilen staan wandelroutes beschreven. Hierop zijn de kunstwerken van Beilen in kaart gebracht inclusief de kunstenaar, het verhaal en de historie achter het kunstwerk. Er is ook een boekje verkrijgbaar met routebeschrijving en een kort verhaaltje over elk kunstwerk.

De gemeente Midden-Drenthe is culturele gemeente van Drenthe in 2019-2020. Leidy Dries van Rondje Beilen: ‘Kunst is veel meer als het kopen en plaatsen er van. Het verruimt de geest en laat je met een andere blik kijken. Kunst is educatief, het vertelt een verhaal, maar u kunt er ook uw eigen verhaal aan verbinden.’