Vitesse laat punten liggen tegen It Fean/Boelenslaan

Beilen - Vitesse speelde een sterke wedstrijd in de Drenthehal tegen It Fean/Boelenslaan, maar moest toezien dat de wedstrijd toch verloren ging.

De scheidsrechter had aanvankelijk moeite om de overtredingen van de fysiek spelende Friezen te bestraffen. De tegenstander speelde op het randje of daar overheen, Vitesse liet zich niet aftroeven waardoor de scheidsrechter zijn handen meer dan vol had aan deze wedstrijd.
In de eerste helft was er sprake van een gelijk opgaande wedstrijd waarin It Fean/Boelenslaan een kleine voorsprong pakte van 4-1. Vitesse knokte zich knap terug en leidde tot 10-9. Na de 11-11 scoorden de tegenstanders nog 2 keer en zo namen zij een kleine voorsprong de kleedkamer mee in.
In de tweede helft knokte Vitesse zich terug in de wedstrijd en kwam zelfs weer met 15-14 voor, na een sterke periode van Annelies Wolbrink en Marijn Heegen. Helaas kon Vitesse toen niet meer doordrukken en kwam It/Fean/Boelenslaan terug in de wedstrijd. Een sterk aanvallende wissel gooide met twee afstandsschoten de wedstrijd op slot. Hierna was het op bij de thuisploeg. Vitesse ging er nog wel vol voor, maar scoren lukte niet meer en It Fean/Boelenslaan speelde de wedstrijd uit naar de eindstand van 15-22. Een stand, die geen goed beeld gaf van de krachtsverhouding in het veld. Voor Vitesse scoorden Marijn Heegen 6x, Annelies Wolbrink 4x, Beau Eggens 2x, Alex Bijmolt, Rolf Kerkhove en Michiel Kuper allen één keer.

Komende zondag speelt Vitesse thuis om 13:45 uur tegen Melynas.