Veronique Roerink is in vorm en wint

Beilen - Veronique Roerink won zaterdag namens Psv Drentse Hooglanden de sub top wedstrijd in Genemuiden met Flanel (v Apache) de Zware Tour. Zij reed een score bijeen van 72.77%.

Op een kadervormingswedstrijd zou Roerink hiermee ruimschoots aan het minimum voor een Olympische kaderscore hebben voldaan. Roerink bleef zes procent voor op de nummer twee. Zondag won deze ruiter op de eerste selectie voor de Drentse kampioenschappen in Roden in het ZZ-licht met Hera Utopia naar de overwinning met 70,7%. Met deze merrie reed Roerink een foutloze proef, met nog wel enkele verbeterpunten maar zonder zwakke onderdelen.

Zaterdag reed Marit Meijer met haar paard Neres in Vinkinga hun indoor debuut. Dat leverde een mooie score van 193.5 punten op en een fraaie tweede plaats.

Indy de Vroet reed zondag in Luttenberg met haar pony Golde Princess de koningsklasse Z2 van de pony’s. Deze combinatie won met een fraaie score van 68.1%. De Vroet reed deze wedstrijd ter voorbereiding op de selectiewedstrijden voor de Drentse kampioenschappen komende week.