Vivace sluit november af met fraai herfstconcert

Op de laatste dag van november trok Vivace ruim tweehonderd bezoekers naar De Voorhof. Die konden genieten van een mooi concert van het Westerborker gemengde koor Vivace.

Er was van tevoren een optreden met een verrassing aangekondigd. Er werd al volop gegist naar die surprise en gezien de tijd van het jaar werd de suggestie ‘Sinterklaas’ gehoord. Die was, ook door de ether al aangegeven, onjuist. In haar openingswoord opperde voorzitter Janny Schipper-Boers, dat het extra brede middenpad gemaakt was om de zaal een wat voller aanzien te geven. Maar die suggestie werd meteen door haar ook weer terzijde geschoven. De verrassing was een optreden van het danspaar Bertus en Carla Vesper uit Norg, dat tijdens het zingen de zaal binnen kwam. En hoe? Ze wervelden de ruimte binnen en waren in enkele seconden via dat brede middenpad in de dansruimte achter in de zaal beland.

Grote aandacht beluisterd

Maar goed, dat de zangers van het koor tijdens de generale op de zaterdagmiddag dit al hadden meegemaakt anders was het zelfs een dirigent als Jochem Weggemans niet gelukt om de aandacht volledig bij het zingen te houden.In de afgelopen jaren heeft de jonge dirigent uit Nieuw-Amsterdam het koor Vivace op een steeds hoger niveau gebracht. En dat is gebeurd op een ontspannende wijze, waarbij de wisselwerking tussen de muzikale leider (hij zorgt ook zelf voor begeleiding op de piano) en koor zichtbaar en voelbaar is. Vooral bij de nummers, die a capella werden gezongen werd door de zaal met grote aandacht geluisterd en zichtbaar genoten.

Op het repertoire stonden zaterdagavond onder meer nummers van buitenlandse toppers als ABBA, Simon en Garfunkel en The Everly Brothers, maar ook van het Nederlandse fenomeen Ramses Shaffy kwamen nummers voorbij met als finalestuk het nummer Pastorale.