Duitse film Ballon draait in De Rooie Kater

Beilen - Podia Midden Drenthe draait maandag 9 december de Duitse film Ballon in restaurant De Rooie Kater.

Ballon is het waargebeurde verhaal van twee families die, ten tijde van de Koude Oorlog, in een race tegen de klok alles op alles zetten om van Oost- naar West-Duitsland te vluchten met een zelfgemaakte luchtballon.

Het is 1979 en in de toenmalige DDR zijn Günter Wetzel en zijn goede vriend Peter in het geheim bezig met de bouw van een heteluchtballon waarmee ze met hun acht familieleden over de grens willen vliegen. Met gevaar voor eigen leven wagen ze een eerste vluchtpoging.

Günter Wetzel, op wie het hoofdpersonage in de film Ballon is gebaseerd, zegt over de ontsnapping: ‘Ook al ben ik blij dat we de beslissing hebben genomen; als ik destijds had geweten wat ik nu weet, had ik het nooit gedaan omdat het zo gevaarlijk was.’

Regisseur Michael Herbig had voor het maken van de film inzage in het duizenden pagina’s dikke dossier van de Stasi, de voormalige geheime dienst van de DDR. De regisseur verwerkt de historische gegevens vaardig en houdt de film tot het einde toe spannend.

De film begint om 20.00 uur. Bezoekers zijn welkom vanaf 19.30 uur. Kaarten zijn te koop via www.podiamiddendrenthe.nl of via een pinbetaling aan de kassa.

Het is ook mogelijk om voor de film bij De Rooie Kater te eten. Er is een speciaal filmmenu. Reserveren is vereist.