Ouderen genieten van vele verschillende vogels

Beilen - Vogels te kust en te keur. Verleden week stond Zaal Muller in het teken van de vogeltentoonstelling van Tropenpracht. Verschillende ouderen van 't Markehuus en de Hofstaete brachten op uitnodiging een bezoek aan deze fraaie tentoonstelling.

Een aantal bewoners van ’t Markehuus en de Hofstaete bracht zaterdag een bezoek gebracht aan de jaarlijkse tentoonstelling van vogelvereniging Tropenpracht in Beilen. Sinds meerdere jaren worden circa 2 weken vóór de tentoonstelling aanmeldformulieren in beide huizen opgehangen. Belangstellenden werden zaterdag door vrijwilligers van Tropenpracht opgehaald voor een ochtend vogels kijken en luisteren.

De gasten werden gastvrij ontvangen door vrijwilligers van Tropenpracht, waar uiteraard tijd was om eerste even koffie en thee te drinken. Hierbij werd uitgebreid uitleg gegeven over de verschillende vogels door bestuursleden van Tropenpracht.

Na deze kleurenpracht bekeken te hebben volgde een demonstratie van de zangkanaries. Waterslagerkweker Jan Kwint liet zijn vogels het hoogste lied zingen en vertelde zijn gehoor wat de aandachtspunten bij de waterslagerzang zijn.