Niet te missen bezienswaardigheden in Drenthe

Aangeboden door: Groepen.nl

Ga je op vakantie naar één van de mooiste provincies van Nederland?

Zit je binnenkort misschien in een groepsaccommodatie Drenthe? Dan vraag je je ongetwijfeld af welke bezienswaardigheden je absoluut niet mag missen! Lees dus gauw verder en ontdek ze allemaal.

De hunebedden

Deze oeroude grafkamers zijn soms tot wel zesduizend jaar uit en bestaan uit minstens drie, maar meestal meer, draagstenen en één of meerdere dekstenen. Hoewel de meeste wetenschappers het erover eens zijn dat het grafkamers waren is dit nooit met zekerheid bewezen. Het bijzondere aan deze bouwsels is dat ze enorm moeilijk te bouwen waren destijds. Er waren geen machines of vergelijkbare hulpmiddelen, waardoor het moeilijk voor te stellen is dat het de mensen destijds is gelukt deze bouwwerken te maken. Kortom, wanneer je in Drenthe bent moet je zeker een hunebed bekijken!

Dierenpark Emmen

Wanneer je met kleine kinderen bent of simpelweg dieren leuk vindt is het Dierenpark in Emmen ook zeker een bezoekje waard. Dit grote dierenpark onderscheidt zich van andere dierentuinen door het avontuurlijke thema door het hele park. Zo zijn er touwbruggen tussen de apen en is er zelfs een achtbaan! Een onvergetelijk dagje weg dus. Bovendien kunnen kinderen er een heleboel leren over het dierenrijk en de natuur.

Kamp Westerbork

Een vervelend maar wel belangrijk stukje geschiedenis kun je vinden bij kamp Westerbork. Voor de Tweede Wereldoorlog deed het dienst als vluchtelingenkamp en later zelfs als militair kamp, maar het werd vooral bekend door zijn functie tijdens de oorlog. Destijds was het namelijk een doorvoerkamp voor gedeporteerde Joden, zigeuners en anderen. Vanuit Westerbork werden zij met de trein naar vernietigingskampen gebracht. Westerbork vormt dus een zwarte bladzijde uit de Nederlandse geschiedenis, maar het is belangrijk om hier af en toe bij stil te staan en over na te denken.

De nationale parken

In Drenthe liggen maar liefst drie nationale parken. Hier kunnen natuurliefhebbers dan ook naar hartenlust wandelen, fietsen of picknicken. Zowel bij mooi als bij slecht weer zijn hier adembenemende uitzichten te vinden, dus een bezoek is zeker aan te raden en mag eigenlijk niet worden overgeslagen wanneer je in Drenthe bent!

Gezellig op pad

Ben je al enthousiast geworden over je aanstaande bezoek aan Drenthe? Mooi! Met de bovenstaande tips hoef je je in ieder geval niet te gaan vervelen en zul je ongetwijfeld een fantastische tijd beleven in deze mooie provincie. Veel plezier!