Wijster zet HHCombi in sportieve derby opzij

Wijster boekte een duidelijke overwinning op HHCombi zondagmiddag. Op basis van de tweede helft overigens een dik verdiende winst. Na een vroege treffer in de tweede helft moesten de gasten op zoek naar de gelijkmaker en vervolgens werd het verschil gemaakt: 4-1.

Scheidsrechter R. Bakker en Lars Hendriks eisten onbedoeld al vroeg in de wedstrijd een hoofdrol op. Binnen tien minuten had Hendriks twee gele kaarten te pakken van Bakker. Dus moest HHCombi ruim driekwart van de wedstrijd uitspelen met tien man en dat eiste met name in de tweede helft zijn tol.

Deze derby begon met Bengaals vuurwerk, in de clubkleuren van HHCombi. Het veld was nat en glad en daar hadden beide ploegen zichtbaar last van. HHCombi begon goed en had een licht veldoverwicht. Tot echte grote kansen kwam het niet, behalve een schot van Geralt Oostenbrink en een kopbal van Tom Hidding, na een voorzet van Jesper Hendriks. Beide ballen waren een makkelijke prooi voor de sluitpost van Wijster, Frank Priet.

Na een kwartier spelen kreeg Lars Hendriks de tweede gele kaart, hij gleed te hard door op zijn tegenstander ter hoogte van de middellijn. Een domper voor de gasten, die met tien man verder moesten en daar zichtbaar moeite mee hadden. Wijster profiteerde en met een snelle, uitgespeelde aanval werd de bal voor het doel gebracht. Daar deed Ronald Ipema waar hij zo goed in is en dat is scoren: 1-0. Toch duurde deze voorsprong niet lang want volgens scheidsrechter Bakker werd Tom Hidding in het strafschopgebied op onreglementaire wijze gehinderd. De toegekende strafschop werd door topscoorder van HHCombi, Timo Stegman benut: 1-1. Daarna kregen de toeschouwers geen waar voor hun geld. Zowel de Hup en Fidommannen van Wijster als de Pomperboys lieten niet zien wat ze kunnen. Wijster speelde te traag en HHCombi moest alle zeilen bijzetten om de gelijke stand op het scorebord te houden.

Ander beeld

Na rust een ander beeld en dat had ook te maken met een snelle goal van Wijster. In de 55e minuut werd de bal voor het doel van HHCombi gebracht. Daar kwam keeper Dio Pit uit zijn doel en werd hij volgens de scheidsrechter niet onreglementair gehinderd. Ondertussen kwam de bal voor de voeten van Marco Werners, die de 2-1 liet aantekenen. HHCombi moest komen om de gelijkmaker te forceren. Met een man minder bleek dat teveel en daar profiteerde Wijster van. In die fase was de thuisploeg veel beter dan de gasten. In de 71e minuut profiteerde Ronald Ipema van een ongelukkige uitgooi en drie minuten voor tijd liet Milan Jelsma de eindstand van 4-1 aantekenen.

Komende zondag speelt Wijster uit in en tegen Fochteloo. HHCombi kan gaan genieten van de winterstop.

Na afloop was het nog lang onrustig in de kantine van Wijster. Daar werd een voetbalfeestje gevierd met een live artiest, waarna een buschauffeur rond 20.00 uur de gasten uit Hijken en Hooghalen ophaalde.