Kartcoureurs doen goed zaken

De Borker kartcoureurs Nick Fieten en Roy Haak deden goede zaken tijdens de kartwintercup op de Junior Track TT-Circuit.

Zo’n 120 kartcoureurs hadden zich ingeschreven voor de eerste NXT Wintercup van 2019. Nagenoeg alle bekende kartraceklassen waren aanwezig. Nick Fieten (VKRacing) uit Westerbork was ingeschreven in de Mini Junioren klasse met 2 takt Parilla. Bijzonder was ook de inschrijving, na 5 jaar afwezigheid, van Roy Haak als gastrijder bij VKRacing. Hij nam deel in de Senior Nationaal klasse.

Tijdens de de trainingsdag kwam Fieten langzaam maar zeker steeds beter invorm en aan het eind van de dag verbrak hij zelfs zijn ronde record. Voor Roy Haak was het even wennen, maar hij kreeg de smaak snel te pakken en aan het eind van de dag kon hij prima meekomen met de gevestigde garde.

De zondag begon met kwalificatie. Fieten staat bekend als een echte regenrijder en op de verplichtte slicks hield ie zijn kart goed op de baan. Een prima kwalificatie gevolgd door twee zeer constante races maakten dat hij als derde overall werd afgevlagd. Er kon een grote beker mee naar Westerbork.

Haak die het hele weekend goed presteerde finishte net naast het podium: hij werd vierde overall in zijn senior klasse.

Teamchef Jarno Vennink van VKRacing vertelt: ‘Ondanks de zeer natte en zo nu en dan lastige weersomstandigheden hebben alle rijders prima prestaties geleverd. Van de allerkleinsten tot de seniorrijders. Ze hebben gedisciplineerd gereden, geen schades gehad en daarnaast stuk voor stuk prima rondetijden neergezet. Hier staat een trotse teambaas.’