Lekkere hapjes uit de streek op de Beiler kerstmarkt

Beilen - Op de kerstmarkt in Beilen, op vrijdag 13 december, kan het publiek proeven wat Drentse boeren te bieden hebben aan lekkere hapjes. Twaalf bedrijven uit de regio laten zoal zien wat ze te bieden hebben.

Liesbeth Visser, GroenLinks commissielid Zorg en Welzijn: ‘Het aanbod uit eigen streek voor je dagelijkse maaltijd blijkt verrassend groot en gevarieerd te zijn. Wel twaalf enthousiaste boeren, boerderijwinkels en restaurants uit de buurt hebben enthousiast gereageerd op ons verzoek hun streekproducten te presenteren in de kraam van GroenLinks. Een aantal van hen biedt hapjes van eigen bedrijf aan. We nodigen het publiek uit deze lekkere hapjes uit eigen streek te komen proeven en zo kennis te maken met streekproducten. ‘Eet van de Streek’ is puur, gezond, lekker en vaak biologisch eten en het komt rechtstreeks van de boer op jouw bord. We hebben ook een leuke prijsvraag. Wat is jouw reactie op de stelling: ‘Wat je ver haalt is lekkerder!?’

Te winnen zijn vele smakelijke streekproducten. De jury, met daarin Rick van der Belt van restaurant Rickkies Boer’n Bistro op Smalbroek, beloont de meest originele reactie met het boek ‘Eten uit de buurt’ van Michiel Bussink. De auteur is schrijver/journalist uit de Achterhoek die inspirerend schrijft over ons gewone dagelijks eten.

Visser: ‘Wij als GroenLinks willen een lokaal voedselbeleid en stimuleren streekproducten. Een vereenvoudiging van de voedselproductie van bulk naar kwaliteit en dichter bij huis is aantrekkelijk, gezonder en lekkerder. En het is beter voor de boer, ons landschap en platteland, het milieu en de wereld.’