Primeur voor het Noorden: zes zebrapaden in Beilen krijgen extra verlichting

De gemeente Midden-Drenthe is de eerste gemeente in Noord Nederland die zebrapaden extra gaat verlichten met zogenaamde ‘Cross Walk Armaturen’ van zes meter hoog.

Dankzij het heldere witte licht zijn overstekende voetgangers beter zichtbaar voor alle verkeersdeelnemers.

De meest donkere zebrapaden in de gemeente Midden-Drenthe

“Op sommige plekken in de gemeente zijn zebrapaden en de mensen die daar oversteken minder goed zichtbaar voor het naderende verkeer”, zegt wethouder Anique Snijders. ,,We wilden die situatie verbeteren en daarom hebben we aan De Perk, de Linthorst Homanweg en de Esweg in Beilen extra verlichting geplaatst. Dit zijn de meest donkere zebrapaden in onze gemeente. Met deze extra verlichting verhogen we de verkeersveiligheid voor voetgangers.”

De extra verlichting volgt op een proef die de gemeente eind vorig jaar liet uitvoeren aan De Perk in Beilen. De positieve reacties daarop leidde tot het besluit om ook andere donkere zebrapaden extra te verlichten.

Ook Westerbork krijgt twee beter verlichte zebrapaden

,,De eerste zes staan in Beilen”, zegt wethouder Jan Schipper. ,,Ook in Westerbork komen twee extra verlichte zebrapaden. Bij de herinrichting van de Oost- en Westeinde zijn we van plan om de voetgangersoversteekplaatsen extra aan te lichten.”

In Noord Nederland is Midden-Drenthe de eerste gemeente die zebrapaden extra verlicht met de ‘Cross Walk Armaturen’.