Festival of Lessons & Carols in de Ark in Beilen

Beilen - Het Festival of Lessons & Carols wordt zondag 15 december gevierd in de Ark aan de Acacialaan 2 in Beilen. Bezoekers kunnen vanaf 19.30 uur genieten van Engelse koormuziek, maar er wordt ook in het Nederlands gezongen.

Het Festival of Lessons & Carols is ontstaan als Anglicaanse viering voor kerstavond. Op kerstavond 1918 klonk het voor het eerst in de kapel van King’s College in Cambridge. In Nederland wordt het Festival of Lessons & Carols vaak op een moment tijdens de Advent gevierd. Het verhaal van de aankondiging van de geboorte van Jezus wordt verteld aan de hand van negen korte Bijbellezingen (de lessons), afgewisseld met het zingen van adventsliederen uit de Engelse koortraditie (de carols).

Dit jaar wordt, met medewerking van mensen uit de verschillende kerkgenootschappen in Beilen, op 15 december het Festival of Lessons & Carols gevierd. Er is een projectkoor gevormd dat de liederen gaat zingen, afgewisseld met samenzang. De meeste liederen worden in het Nederlands gezongen.