Kerstman bezoekt feestje in de de hondenspeeltuin

Beilen - De kerstman, kerstvrouw en één van de elfjes komen op 21 december met rijtuig en paarden naar een feest in de hondenspeeltuin. Na ontvangst door de voorzitter zal de kerstman het feest officieel openen door het ontsteken van de verlichting.

Er wordt stilgestaan bij de wens van de Stichting Hondenspeeltuin Midden-Drenthe om het watergedeelte uit te breiden. Dit is nodig omdat het zwembad veel wordt gebruikt en kleine hondjes en honden met watervrees het zwembad mijden. Het nieuwe gedeelte moet worden voorzien van fonteinen, douches en waterbogen. De honden blijven hierbij op gelijke hoogte als de rest van de speeltuin. Ze houden zo een veilig gevoel en krijgen een plezierig waterervaring.

Donatie

De stichting is in gesprek met de gemeente over de mogelijkheden. Het doel is dat het in 2020 gerealiseerd kan worden. Bezoekers kunnen een bijdrage leveren door een donatie voor het project te doen. In ruil mogen ze gratis op de foto met de kerstman en elf en ze ontvangen een grote kerstlaars gevuld met lekkers en speeltjes voor de hond. De gevulde kerstlaars is mede mogelijk gemaakt door diverse oncdernemers in Beilen.

Het kerstfeest begint om 14.00 uur en vindt plaats aan de Ossebroeken in Beilen.