Assortiment Agrab groter na overname

HOOGERSMILDE Mechanisatie Centrum Smilde (MCS) neemt Agrab Land- en tuinbouwartikelen over. Aan de Roelfsemaweg in Hoogersmilde, waar Agrab nu gevestigd is, ontstaat daardoor een grote speciaalzaak voor particulieren en bedrijven. ‘Het assortiment van MCS en Agrab vullen elkaar uitstekend aan’, zegt Ian Mayenburg, de nieuwe bedrijfsleider van de winkel.

‘De naam Agrab blijft bestaan, omdat het bedrijf een begrip in de omgeving is. Het bestaat dan ook al sinds 1984. Er is overlap in het assortiment van beide bedrijven, maar Agrab is een agrarische handelsonderneming die producten als kunstmest, mais- en graszaden, landbouwplastic en pvc verkoopt. Zowel particulieren als bedrijven in de agrarische sector en tuinbouw kunnen vanaf 2 januari weer bij Agrab terecht voor een breed aanbod. Zo verkopen we ook diervoeders, voor groot vee en voor huisdieren.’

Vanaf 23 december is Agrab gesloten in verband met het inventariseren van de voorraden en de overgang naar de nieuwe eigenaar. Ian Mayenburg is vanaf 2 januari het aanspreekpunt, daarnaast blijven de huidige medewerkers van Agrab werkzaam bij het bedrijf. Agrab werd geleid door de broers Harm en Egbert Broersma. Egbert staat Ian de komende tijd bij als adviseur. Voor klanten van Agrab verandert er, naast een verbreding van het assortiment, niets. De levering blijft doorgaan zoals men gewend is. Om de overname te vieren, krijgen klanten in de eerste week bij hun eerste bestelling vanaf 10 euro een presentje.

Mechanisatie Centrum Smilde is onderdeel van Loonbedrijf Mestdistributie Meilof in Hoogersmilde en wordt gerund door de broers Sander en Jaap Jan Meilof. ‘Halverwege dit jaar kwamen we in contact met Harm en Egbert Broersma over een eventuele bedrijfsovername van Agrab’, vertelt Sander Meilof. ‘Op de locatie aan de Roelfsemaweg is gewenste uitbreiding mogelijk en het bedrijf sluit goed aan bij onze activiteiten. We kunnen de klant nu nog meer bieden en willen in de loop van 2020 een werkplaats realiseren. Dan wordt ook de bestaande winkel vervangen door een nieuw pand.’

Ian Mayenburg heeft affiniteit met zowel de agrarische als de commerciële sector, daarom ziet hij in Agrab een mooie uitdaging om zijn ervaring in beide sectoren te combineren in zijn nieuwe functie.

Norma Riemersma