Aanleg rotonde bij afslag 30 Beilen van start

In januari 2020 starten de werkzaamheden voor de aanleg van een rotonde aan het eind van afslag 30 van de A28. De rotonde moet de verkeersonveilige situatie in dat gebied verbeteren.

Wethouder Anique Snijders: ‘Met de komst van de rotonde wordt de toegang tot Beilen en de industrieterreinen een stuk veiliger. Er is een toename van (vracht)verkeer richting bedrijven, industrieterreinen maar ook richting nieuwbouwwijken zoals Lievingerveld. De rotonde zal zorgen voor een betere doorstroming waardoor de situatie veiliger wordt. Tijdens de aanleg van de rotonde zorgen we er samen met de aannemer voor dat het verkeer zo weinig mogelijk overlast heeft van de werkzaamheden. Ook dan staat veiligheid voorop!’

Planning

Vanaf 20 januari voert de aannemer de werkzaamheden uit. Door de aanleg van een bypass kan het verkeer de werkzaamheden passeren en zijn er slechts twee weekendafsluitingen nodig. Naar verwachting is het project eind maart 2020 klaar.

Inloopbijeenkomst

Voor belangstellenden organiseert de gemeente op maandag 20 januari een inloopbijeenkomst in het gemeentehuis in Beilen. Tussen 17.00 en 19.00 uur is er gelegenheid om de tekeningen te bekijken waarop te zien is hoe de rotonde eruit komt te zien. Ook is te zien hoe de omleidingen in de periode van de aanleg er uit zien en wat dit voor het verkeer betekent. Medewerkers van de aannemer en de gemeente zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Informatie

De voortgang van de werkzaamheden zijn te volgen via de Schagen-app. Deze app is gratis te downloaden in de app- of playstore. Door te klikken op het project ‘Rotonde Beilen’ is het project te volgen. Daarnaast is op www.middendrenthe.nl/projecten de aanleg van de rotonde te zien. Hier is ook te vinden hoe de aannemer te bereiken is.