Podia Midden Drenthe draait nieuwe film in De Rooie Kater

Podia Midden Drenthe draait maandag 20 januari de film Three Billboards Outside Ebbing, Missouri van regisseur Martin McDonagh in restaurant De Rooie Kater in Beilen.

De opmerkelijke, lange titel van de film verwijst precies naar waar de film over gaat. Mildred Hayes, een geweldige rol van Frances McDormand, huurt drie billboards net buiten Ebbing in Missouri om aan te kaarten dat de moordenaar van haar dochter nog niet is gevonden. Dochter Angela werd zeven maanden eerder verkracht en vermoord. Sheriff Willoughby leidt het onderzoek naar haar dood, maar zonder resultaat. Op een van de billboards noemt Mildred de sheriff bij naam. Dit leidt tot enorme commotie in het plaatsje. De politie wil het liefst dat de billboards worden weggehaald, maar Mildred heeft het recht om deze teksten erop te zetten. En zij houdt voet bij stuk.

De billboards zijn het begin van een loopgravenoorlog tussen Mildred en de politie. Daarbij krijgt Mildred het niet alleen te stellen met sheriff Willoughby (Woody Harrelson), maar ook met politieagent Dixon (Sam Rockwell). Deze agent Dixon lapt de regels van de wet geregeld aan zijn laars. Het personage had heel makkelijk een typetje kunnen worden, maar Rockwell weet van Dixon een gelaagd individu te maken, die de meest verrassende weg aflegt qua karakterontwikkeling. De film laat vooral zien dat een gebrek aan gerechtigheid alleen maar leidt tot woede.

De film begint om 20.00 uur. Bezoekers zijn welkom vanaf 19.30 uur. Kaarten zijn à 8,50 euro te koop via www.podiamiddendrenthe.nl of via een pinbetaling aan de kassa.

Het is ook mogelijk om voor de film bij De Rooie Kater te eten. Er is een speciaal filmmenu. Hoofdgerechten kosten ongeveer € 15, inclusief een dessert. Reserveren is vereist. Stuur een e-mail naar beilen@derooiekater.nl of bel 0593-565812.

Het belooft dus een mooi avondje uit te worden, na de film kunnen bezoekers nog even gezellig nakletsen met een drankje.