Spannend verloop van vrouwentoernooi in Drenthehal

De Drenthehal in Beilen was zaterdag het decor voor de negende editie van het FIT Boys Rendeuro Vrouwen Zaaltoernooi.

’s Middags speelden de meisjes van vijf MO17-teams onderling tegen elkaar. Valthermond/HOC won en die plaatste zich voor de finale op 18 januari.

’s Avonds vanaf 18 uur speelden vijftien damesteams in drie poules om de overige zeven plaatsen in de finale. In poule A waren Hollandscheveld en SVO BDE duidelijk een maatje te groot voor de andere drie tegenstanders. In poule B was het een stuk spannender en ging de strijd om de bovenste plekken tussen drie teams: Pesse, Zwartemeerse Boys en ST Beilen/FIT Boys. Pesse won uiteindelijk op basis van een beter doelgemiddelde. De vrouwen uit Beilen werden tweede en Zwartemeerse Boys ging als de beste nummer drie naar de finale. In poule C gingen Drenthina en HS’88 eenvoudig door met respectievelijk 12 en 9 punten.

Zaterdag 18 januari vanaf 17:00 uur spelen deze acht ploegen in de finale. De loting is om 16:15 uur, er wordt gespeeld in twee poules van vier. Na de poulewedstrijden en de strijd om de plekken 5 tot en met 8 wordt via kruisfinales beslist wie de finale speelt. Rond 22:30 uur is bekend wie gewonnen heeft.