Bloemenactie symboliseert de actie 'Blijf in contact'

Mensen die hun boodschappen hebben gedaan bij de Lidl of de Jumbo in Westerbork worden zaterdag 25 januari verrast met een bloem en een leuke attentie. Op deze manier worden inwoners van Westerbork aan het denken gezet over hun contacten.

‘Blijf in contact’, dat is het thema en die boodschap komt 25 januari hiermee tot uitdrukking. Wanneer hier behoefte aan is kunnen mensen ook een gesprek voeren met de vrijwilligers, inwoners en organisaties.

Het symbool van ‘Blijf in contact’ is een bloem. En dat is niet toevallig. De blaadjes van de bloem staan voor de verschillende groepen met wie contacten gelegd kunnen worden. Bijvoorbeeld familie, collega’s, buren, vrienden enzovoort.

De actie komt voort uit ‘Gezond in Westerbork’. Dit is een groep professionals die samen willen werken aan het voorkomen van gezondheidsproblemen. Tot deze groep horen organisaties zoals het Derkshoes, Icare thuiszorg, de gemeente, Welzijnswerk Midden-Drenthe, de kerken en het gezondheidscentrum. De actie is mogelijk gemaakt door de medewerking van de bloemisten uit Westerbork.