Hollandscheveld trekt toernooiwinst over de streep

De Drenthehal in Beilen was zaterdagavond het strijdtoneel van de finale van het FIT Boys Rendeuro Vrouwen Zaaltoernooi. Hollandscheveld pakte uiteindelijk de winst.

In poule A acteerden drie favorieten voor de eindoverwinning, maar slechts twee konden zich plaatsen voor de finale. Pesse toonde zich de sterkste en won alle wedstrijden met een doelpunt verschil. Hollandscheveld verloor alleen van Pesse en werd dus de tweede kruisfinalist.

In poule B was het minder spannend. HS’88 was de sterkste in deze poule met drie overwinningen en SVO BDE ging met 4 punten eveneens door naar de kruisfinales.

De eerste kruisfinale werd gespeeld door Pesse en SVO BDE. Pesse liet zien over een grote dosis veerkracht te beschikken. Deze ploeg plaatste zich voor de finale door vlak voor tijd de winnende goal te maken: 2-1. In de andere kruisfinale moesten penalty’s de beslissing brengen. Na een 2-2 gelijkspel won Hollandscheveld de penaltyserie met 3-2 van HS’88.

SVO BDE leek in de troostfinale wat uitgeblust. De derde plaats werd een prooi voor HS’88 dat eenvoudig met 0-2 won. In de finale werd het massaal aanwezige publiek getrakteerd op vrouwenzaalvoetbal van een behoorlijk niveau. Hollandscheveld (2e klasse) speelde het spelletje net een beetje slimmer, was fysiek iets beter in orde en maakte de kansen ook af. Pesse leek de handdoek in de ring te gooien toen een tussenstand van 3-0 op het scorebord stond. Pesse veerde echter op toen de 1-3 en even later ook de 2-3 gescoord werd, maar die laatste goal werd afgekeurd. Uiteindelijk moest Pesse, de winnaar van vorig jaar, zijn meerdere erkennen in Hollandscheveld.

Na afloop werden alle vrijwilligers bedankt voor hun inzet en kreeg de top drie een mooie bokaal en winnaar Hollandscheveld de schaal.