Stroomruiters doen het goed op eigen concours

Van de Stroomruiters deden verschillende ruiters mee aan Indoor hartje Drenthe. Het was de beurt aan de BB, B, L, M, Z en ZZ ruiters met als afsluiting de finales en de pony’s klasse M, Z en ZZ.

De verschillende uitslagen op een rij:

In het BB won Vicky Bakx met Arianta 0 fout 75 stijlpunten, tweede werd Mattina Moes met Ritmyco 0/73,5. In de klasse B was er een achtste prijs voor Rolien Albring met Jay Jay 0/73,5 stijlpunten en Mythe Vos met Jo-line werd tiende na een foutloos parcours met 71 punten voor de stijl. In het tweede parcours van de B werd Maran Booiman met Heaven zevende na een foutloze rit en 75 punten voor de stijl.

In de klasse L eerste parcours was er een dertiende prijs voor Anita Muggen met Felicita, foutloos in een tijd van 40,41 sec., in het tweede parcours was er voor Rianne Muggen met Germaine een vijfde prijs, zesde werd Monique Gils met Bonhbouche B en Glenn Geerts met Grand Advance werd tiende, alle drie waren foutloos. In de klasse M ging de tweede prijs naar Arjen Lomulder met Global, foutloos en in een snelle barragerit van 21.54 sec..

In de finale van de klasse B werd Reneé Speelman met Kokomo-man na een foutloos basisparcours, met in de barrage een springfout in de tijd van 46,54 negende. Aansluitend in de finale van de klasse L waren er geen podiumplaatsen voor de Stroomruiters. In de finale klasse M hield Lucrece Aardenburg met Ga La Vie PH haar goede vorm van de afgelopen week vast. Als eerste starter in de barrage stond zij lang aan de leiding, maar werd met0,04 sec verslagen en werd tweede.

Grote Prijs

In de Grote Prijs van Beilen bleef Arjen Lomulder met Global in het basisparcours foutloos en mocht met 13 anderen in de barrage uitmaken wie de kampioen werd. Na een sterk gereden barrage met een springfout werd Lomulder elfde. Bij de pony’s klasse M, Z en ZZ werd Annerieke Zinger met Chanell tweede in de klasse M cat. D/E. Bij het pony verenigingsspringen werd het tweede team van de Stroomruiters bestaande uit Willemijn Sijbenga met Winnetou, Daniek Oude Velthuis met Oxford’s Champ en Tycho Hatzmann met Ukkie tweede. Het eerste team van De Vlugge Viervoetertjes uit Rouveen won. Zaterdagavond werden de beste Stroomruiter dressuur en springen van het Indoor Hartje Drenthe 2020 bekend gemaakt. Deze twee amazones mogen een jaar lang deze titel dragen. Bij de dressuur ging de titel naar Marell Hilberts met Tornado Oet Oale Kloosterveen en de titel bij het springen was voor Lucrece Aardenburg met Ga La Vie PH.