Volg een cursus en ga aan de slag met je persoonlijke digitale sleutel

BEILEN De overheid doet steeds meer via het internet: aanvragen van huurtoeslag, doorgeven van een verhuizing, het aanvragen van zorg, informatie over de opbouw van uw AOW, gebruik van uw DigiD etc. Veel mensen weten niet hoe dat moet of vinden het nog wat moeilijk.

Daarom biedt Bibliotheek Beilen een beginnerscursus ‘Aan de slag met je DigiD’ aan. Deze begint op 10 februari om 9.30 uur en beslaat vier ochtenden. Cursisten leren hoe ze handig informatie kunnen vinden en hoe ze iets moeten aanvragen, bijv. bij de gemeente. Ook krijgen ze te zien wat de overheid allemaal over haar burgers weet, zoals de opbouw van de AOW.

Digitale sleutel

De overheid vraagt steeds vaker naar de DigiD: de persoonlijke digitale sleutel voor de overheid. In de cursus leren cursisten hoe ze een DigiD kunnen aanvragen en gebruiken. Er wordt ruimschoots aandacht besteed aan de website van de gemeente Midden-Drenthe: hoe maak ik een afspraak, hoe vraag ik een nieuw paspoort aan etc. Ook de Mijn-omgeving van de zorgverzekering komt aan bod.

Deelnemers aan de cursus moeten al wat ervaring hebben met computers en internet. De cursus wordt gegeven door twee gecertificeerde docenten en in kleine groepjes van maximaal zeven personen.

Deelname is gratis en inclusief een werkboek. Lidmaatschap van de bibliotheek is niet verplicht. Aanmelden kan via de website van de bibliotheek.