Het rouwarrangement is één van de mogelijkheden voor het afscheid nemen van een dierbare

BEILEN Uitvaartcentrum Beilen houdt dinsdag 3 maart tussen 19.00 en 20.00 een inloopspreekuur. Daar kan onder andere het rouwarrangement van het uitvaartcentrum worden besproken. Uitvaart en afscheid is door de jaren heen sterk veranderd. Wat opvalt is dat met name de dag van het afscheid op een andere manier wordt gehouden.

Het afscheid wordt steeds vaker gehouden in kleine kring. Dat is een trend die niet alleen bij uitvaarten waarneembaar is, maar ook bij andere gelegenheden. Wil men een gedenkwaardig iets vieren dan gebeurt dat intenser en met een kleine groep mensen. Omdat men minder financieel wil besteden of om bijvoorbeeld intensiever met vrienden en familie op wil trekken.

Bij een uitvaart wordt meestal een herdenkingsdienst gehouden met een gelegenheid om te condoleren en elkaar te ontmoeten. De crematie wordt afgesloten met in kleine kring afscheid nemen. Of de dag van het afscheid wordt bewust klein gehouden en er is meestal een dag eerder gelegenheid tot condoleren.

Daarom wil het Uitvaartcentrum Beilen de dag van het afscheid aanbieden in een rouwarrangement. Er kan een vaste prijs worden afgesproken, er is geen tijdsdruk en de nabestaanden hebben financiële duidelijkheid.

Voor meer informatie kan contact op worden genomen met Piet Hunse, telefoonnummer 0593-540833 of 06-50217852.