FIT Boys trekt een punt over de streep

FIT Boys trad zaterdag op het eigen sportpark aan tegen middenmoter ZZVV. Met de wetenschap dat ZZVV in Beilen nog nooit won begonnen de Beilenaren vol goede moed. Uiteindelijk werd een punt over de streep getrokken: 0-0.

FIT Boys stond achterin organisatorisch goed en ZZVV kreeg amper kansen. De thuisploeg creëerde zelf ook weinig. De Beilenaren waren slordig in balbezit en vaak te onrustig, met balverlies tot gevolg. ZZVV had optisch een veldoverwicht, kreeg ook veel corners en vrije ballen maar echte 100 procent kansen leverde dit niet op.

Na rust was FIT Boys gelijkwaardiger, speelde meer op de helft van de tegenstander en kreeg ook mogelijkheden. Een kopbal van Gerald Haandrikman uit een corner ging maar net naast. Enkele andere mogelijkheden liepen op niets uit door een verkeerde eindpass of ingrijpen van de ZZVV-verdediging. ZZVV was ook enkele keren gevaarlijk, regelmatig uit corners. De FIT Boys verdediging, met name Gerald Haandrikman, stond als een huis en ook keeper Peterjan Oosting bleek een betrouwbare sluitpost. Beide ploegen leken zich te verzoenen met een gelijkspel toen vlak voor tijd ZZVV de ultieme kans kreeg om te scoren. Een snoeihard schot van net links buiten de zestien werd goed gepareerd door Oosting. De bal kwam voor de voeten van de volledig vrijstaande Xander Adema die een leeg doel voor zich had. Hij schoot, zag de bal langs de verkeerde kant van de paal gaan en zo kroop FIT Boys door het oog van de naald.

Komende zaterdag speelt FIT Boys om 14:30 uur uit tegen BSVV.