Lustrum editie Mooi Op Eigen Kracht van start

BEILEN Voor de vijfde keer organiseert de gemeente Midden-Drenthe de prijsvraag Mooi Op Eigen Kracht (MOEK). Een prijsvraag die al jaren succesvol is en mooie resultaten oplevert voor de dorpen, wijken, straten en buurten in Midden-Drenthe. Voor de editie MOEK 2020 is maar liefst 30.000 euro aan prijzengeld beschikbaar.

Wethouder Dennis Bouwman: ,,Als gemeente zijn we enorm trots dat er weer een editie van Mooi Op Eigen Kracht van start gaat. Dat hebben we te danken aan alle deelnemers van de afgelopen jaren. Zij hebben er met elkaar voor gezorgd dat er mooie creatieve plannen werden ingediend waardoor de leefomgeving verbeterd werd en het noaberschap werd versterkt. Dat willen we graag voortzetten. Ook deze keer verwachten we weer veel aanmeldingen. Een mooie prijsvraag om samen mee bezig te zijn.’’

Prijsvraag

De prijsvraag “Mooi op eigen kracht”, MOEK, benadrukt dat het gaat om een ‘mooie’ omgeving waarin ‘op eigen kracht’ veel gerealiseerd kan worden. Dorpen, wijken, straten en buurten uit Midden-Drenthe kunnen plannen indienen om kans te maken op (een deel van) de prijzenpot.

Plannen

Breed gedragen, verbetering van de eigen leefomgeving en versterking van het naoberschap zijn enkele voorwaarden waar de plannen aan moeten voldoen om in aanmerking te komen voor een prijs. De plannen kunnen heel uiteenlopend van aard zijn, van het aanpassen van een wijkgebouw, het plaatsen van een duiventil tot een speelweide voor kinderen. Het zou allemaal kunnen. Belangrijk is dat de ideeën bijdragen aan een mooiere leefomgeving en de onderlinge band van de inwoners van Midden-Drenthe versterkt.

Prijzen

Voor deze lustrum editie is een bedrag van 30.000 euro beschikbaar. Dit bedrag wordt verdeeld over de beste plannen. Een deskundige en onafhankelijke jury beoordeelt de plannen. Zaterdag 13 juni 2020 worden de prijswinnaars bekend gemaakt.

Voorwaarden

De plannen moeten voldoen aan een aantal voorwaarden. Een overzicht hiervan staat vermeld op de website van de gemeente, www.middendrenthe.nl.

Meedoen?

Meedoen aan Mooi op Eigen Kracht 2020? Uiterlijk 20 april 2020 ontvangt de gemeente graag de plannen. Op www.middendrenthe.nl is alle informatie over MOEK te vinden. Vragen

Voor vragen over MOEK 2020 kan contact worden opgenomen met de dorpscontactfunctionarissen: Tinka Neutel, tel. (0593) 53 93 93 of Gerard Epping, tel. (0593) 53 92 86.